Wednesday, November 25, 2009

many flower at backyard..

After go back home from school  me, Min Arif and Wafa want to go to backyard to play trampolines and we  screamed because we saw many flowers at backyard and we call  (mama come here and bring a camera now) so my mum come and bring a camera and Arif want to take a picture like me and my sister but my mum said you is boy you cannot take a picture at flowers hehehe...so we enjoy ....

Now just enjoy the beautiful flowers in our backyard... 











Tuesday, November 24, 2009

Favourite Place

My favourite place is Long Bay...Pada hujung minggu kalau tak kemana- mana biasanya Najwa ajak papa ke Long Bay...Biasa pergi dengan keluarga Chik Hanafiah atau Chik Zack...Long Bay ni dekat je dengan rumah Najwa...papa kata dalam 4 km je...Kat sini banyak mainan...Najwa suka main gayut- gayut...pantainya pun cantik dan pokok- pokok pun cantik...kat sini bersih sebab orang tak boleh bawa anjing...dah banyak kali dah kami datang sini...Tengoklah gambar kami main gayut- gayut tu...
Main gayut seronok...yang tak seronoknya Wafa selalu nak ngikut
Oppss jatuh pulak
Boleh main air...tapi bila basah geli
Wafa suka main taman

Thursday, November 19, 2009

Sambut Birthday Mak Ude

Tadi masa kat sekolah ada orang jual kek...mama kata tak boleh beli takut tak halal...jadi Najwa suruh mama buat...sambil tu boleh buat kek Birthday Mak Ude sekali...Haaa ni lah dia hadiah Birthday untuk Mak Ude...Jeng...Jeng....

video
Happy Birthday To Mok Ude...Fuh....

Inilah dia Kek ciptaan mama

Yum..yum...sedapnya


School Athletics - Sukan Sekolah

Hari ni ada sukan kat sekolah Najwa...Najwa masuk acara lumba lari, lompat tinggi, lompat jauh, lari berganti...Najwa tak dapat nombor pun sebab orang kiwi ni kuat & tinggi...semua lari laju- laju...Kalau kat Lepar dulu Najwa selalu juara...

Sukan kat sini tak best sangat sebab tak ada rumah sukan...Kalau kat Lepar dulu Najwa rumah Biru, Arif pulak rumah Merah...barulah kita semangat sikit nak sokong orang rumah kita...macam kat sini tak tahu nak sokong sapa..Najwa bukan kenal sangat...

Najwa tengah tunggu nak lari...Najwa bukan main sejuk...mat salleh ni tak tahu sejuk ke

Ni tengah tunggu giliran nak lompat jauh...ketor jugok lutut

Baru siap lompat...tak tahulah dapat nombor ke tak

Arif tengah tunggu nak lari

Ni pulak Arif boleh masuk final untuk acara lontar bola besbol

Ni masa sukan kat SK Lepar dulu...rindunya Najwa ...Biru...Biru...Biru...

Bestnya ada rumah Biru, Merah, Kuning dan Hijau...baru best nak sorak....Ni Abang Boy tengah baca Ikrar



Wednesday, November 18, 2009

Happy Birthday Mok De

Semalam Birthday Mok De...sorry sebab lambat tulis...apapun Kakak dan adik2..Abang, Min an Wafa nak mengucapkan Selamat Hari Jadi..Kakak tak ada hadiah nak bagi Mok De sebab tak tahu macammana nak bagi...Nantilah bila Kakak balik tahun depan Kakak akan suruh Papa belikan..Okey Selamat Hari Jadi...

Happy Birthday To You

Happy Birthday To You

Happy Birthday To Mok De

Happy Birthday To You

Bila Mok De nak kahwin macam Makcik Zira tu he! he!he! 

Monday, November 16, 2009

lagu nasyid sayangi ibu..

Sunday, November 15, 2009

Pergi Taman Bunga Rose

Balik dari main Futsal...Najwa, keluarga Chik Jun, Chik Dina, Chik Hisham dan Chik Nihra singgah taman bunga Rose...mama kata teringat kat Chek Long...nanti Chek Long datanglah sini boleh datang taman bunga rose ni...tapi singgah kejap je sebab hujan..

Tengoklah cantiknya bunga rose

Ni gambar Najwa dengan K.Lin dan Aiman...diaorang anak Chik Hisham...yang papa beli kereta Honda tu...Aiman tu kawan baik Arif...dia darjah 2

Saturday, November 14, 2009

I be a pom pom girl with my friend..

 I and my father friend daughter be a pom pom girl because my father and my father friend  play football at  Auckland City ...I have some picture of pom pom girl ..My father team is North Shore ..And we said GO  TIGER GO TIGER   GO NORTH SHORE 3X and  OLIGO OLIGO GO NORTH SHORE..And i have some picture of pom pom girl..And arif  receive certificate  from Mrs Janet Pinchen  (girl) our principal because he is more confidens right now..Me too have some picture of Arif' certificate....

Arif certificate

Najwa with Mizah & Azie

Take 5

Papa play futsalArif also play futsal

Tuesday, November 10, 2009

Play Tennis

Najwa sekarang dah ada hobi baru....biasanya bila petang papa akan ajak pergi main tennis sama ada di Universiti papa atau dekat rumah uncle Zack...kadang2 main kat sekolah je...Papa dah beli 3 raket tennis...untuk Najwa, Arif dan Yasmin...Wafa pakai yang mainan je...Najwa tak pandai sangat..main pukul je..kat sekolahpun Najwa bawa raket...biasanya main dengan kawan- kawan waktu rehat

Ni aksi Najwa main tennis

Ni Arif dan Mizah tengah lawan tennis

Sunday, November 8, 2009

Kawan- kawan Najwa

Kat sini tak ramai kawan2 Najwa yang Melayu...cuma ada Mizah (8thn) & Azie (6 tahun), dua- dua ni anak Chik Piah...yang lain tu kecik2 lagi..Humairah (5 thn), Min Wafa dan Anis...Najwa selalu teringat dekat kawan- kawan Najwa...Anis, Kak Anis, Izzah, Diana, Ikah, Syahira dan ramai lagi...kat sini Najwa baik dengan Mizah dan Azie...kami selalu jumpa (hampir hari- hari)..Nanti bila balik Malaysia Najwa teringin nak jumpa semula semua kawan- kawan Najwa...Mama kata nak tumpang duduk rumah Chik Ila sekejap..lagipun tahun depan Papa kena balik collect data kat UMP.

Gambar najwa ni Chik Azhar yang ambik...Ni gambar Najwa dan MizahNi gambar Najwa dengan Mizah dan Azie

Thursday, November 5, 2009

Main Bunga Api (Fire cracker)

Semalam Najwa pergi beli bunga api dengan papa dekat Warehouse...papa beli 15 dollar sebab nak main rumah Chik Nihra..ramai kawan- kawan Najwa datang...anak chik Asiah, anak chik Biha, anak chik Nida dan ramai lagi...mula- mula makan sate dulu...lepas sembahyang maghrib tengok bunga api yang di pasang dekat warehouse..lepas tu main bunga api dengan kawan- kawan...masa main bunga api tu kita org pun nyanyi selamat hari raya...padahal bukan raya pun

Sebelum main bunga api makan sate duluyang pakai tudung kuning tu chik June..bila tengok chik June ingat ke Mok De..chik Jun tsayang sangat dekat Min...Ni lah gambar Najwa main bunga api

Najwa rindu dekat kak Aisyah...teringat pulak waktu main bunga api kat rumah tokki masa raya...mama cakap raya nanti nak balik malaysia...bolehlah kita main bunga api macam hari tu...tengok gambar raya hari tu

Ni gambar kami sekeluarga sebelah mama...Biru keluarga Najwa, Merah keluarga ayah Long, Purple keluarga ayah Ngah keluarga ayah Chik tak sampai lagi masa ni

Bestnya masa ni makan tapai kat rumah tok su..sapa yang depan sekali tu...ayu nya

Rindunya Najwa kat cousin Najwa

Wednesday, November 4, 2009

Pasal Mok De

Ruangan ini kakak buat khusus untuk Mok De tersayang....

Kakak dan adik- adik (Arif, Min dan Wafa) nak ucapkan terima kasih banyak- banyak pada Mok De sebab lama jaga kami.. dari kakak kecil lagi hingga kakak umur 9 tahun... dari duduk kat KL lepas tu Kuantan, sampailah ke Lepar...Mok De selalu hantar kakak ke sekolah...ambil kakak balik sekolah...tapi kadang2 Mok De jahat jugak...selalu cubit kakak dan marah2 kakak...tapi tak apa sebab masa tu kakak nakal...Kalau boleh kakak nak ajak Mok De datang sini... tapi tak bolehlah sebab Mok De kerja...nanti tutup pulak sekolah Pok Mat...Nanti kalau Mok De cuti datanglah kat sini....Bila Mok De nak kawin dengan Pok De Din... jangan lupa bagitau kakak...boleh kakak beli tiket kapal terbang ha ha ha....

Ni lah gambar Mok De masa mandi kat BekelahGambar kakak dan abang masa kecil...masa ni Mok De yang jagaNi gambar kakak masa kecil..comel jugak kan...macam muka Wafa pulak

Tuesday, November 3, 2009

masa hari raya bersama ...

cantikkan ni ...
ha matahari dah keluar so bangun tidur banun tidur hehehe,.,.,.,
ha ni kan cantik... teringat pulak rumah sukan is rumah biru and winner palak tu sape jealous rumah biru menang sini nak tumbuk ni.. mesti haziq and emi ni haaa tembus rahsia,,..,,....,,,,.

masa hari raya tahun ni kawe gi raya rumah orang just makan je sebab kalau kutip duit raya buat ape kalau berjuta juta tu bukan guna pun ha pastu kat sini mana ade kuih raya...ade gambar kawe raya bersama sedara ,atuk and nenek and keluarga but cuma min and ,mokde je tak de sebab dia pergi kubur arwah tok su ming ..kawe pun pegi kubur tapi kawe balik cepat hehehe... tapi gambarnya takdelah sorry man...rindu nye nak tangkap ayam kat kampung pastu panjat pokok,lumbe motor cross and gi kedai pre-paid beli ais-cream...sekarang dah takleh makan ais-cream sebab ade lemak babi...kawan saye bawak ais-cream kawe tanya ice-cream ape dia cakap ice pork masudnya ice cream lemak babi...